Home      

Ierse wolfshond liefhebbers

Wij zijn Wilma en Magiel Marijnissen, gelukkig getrouwd sinds 1996. Eigenlijk hebben we maar 1 hobby, namelijk honden. Ons hart ligt vooral bij de windhonden en in het bijzonder bij de Ierse Wolfshond. We zijn bijna al onze vrije tijd met onze honden bezig. We houden van wandelen en we genieten van een windhond die buiten rent in het open veld. Maar ook bewonderen we elke dag het rustige karakter dat je met name in huis ziet. Ook zijn we veel bezig met het trainen van onze honden. Verder kom je ons regelmatig tegen op een show.

Samen in het bos

We zijn vaak aanwezig op het terrein van de KC Venray. Dit is een geweldig leuke en leerzame vereniging met uitstekende mogelijkheden om je honden te socialiseren en goed op te voeden.

Wilma heeft zich toegelegd op het theoretische deel van de kynologie in de vorm van KK-1, KK-2 en E&B cursussen tot en met het keurmeester examen voor de Ierse wolfshond. Al deze examens zijn erkend door Raad van Beheer. Deze opleidingen vormen mede de goede basis om verantwoord met dit geweldige ras bezig te kunnen zijn.

Wilma met pup

Waarom heet onze kennel "Oet Kepèl"?

In het dialect betekent dit: "uit Panningen". Wilma is een geboren en getogen Kepèlse (Panningse).

Voor meer info over Kepèl: Kepèl in 't Heljes of Kepèl in het Nederlands.

Kepèl

Onze uitdaging in het fokken:

Het is natuurlijk mooi als je de mooiste Ierse wolfshond fokt die op shows alles wint. Maar is dit nu het belangrijkste? Wij vinden van niet. Het belangrijkste is dat de Ieren hun fijne karakter behouden. Zoals alles is ook karakter erfeliljk, hier letten wij dan ook zeer goed op met fokken. Een Ier is de grote vriendelijke reus, laten we het vooral zo houden. Wij halen energie uit mensen die veel plezier hebben van een door ons gefokte hond.

U zult op veel andere sites ook lezen over de gezondheid van de Ierse wolfshond. Dit is een erg lastig punt. Wij proberen combinaties te kiezen zodat de kans op gezonde pups het grootst is. Een ander belangrijk punt is dat wij alle onderzoeken van onze honden en pupkopers publiceren zodat ook andere fokkers hier hun voordeel mee kunnen doen. Eerlijke publicatie van alle gegevens zorgt ervoor dat we samen met andere fokkers stappen de goede kant op kunnen zetten: Een fokker kan dit niet alleen!

 

Korte geschiedenis:

We leerden elkaar kennen in 1990 en in 1993 gingen we samenwonen. In een flat is het niet eenvoudig een grote hond te houden. En in onze ogen onmogelijk als je beide werkt. Daarom gingen we op zoek naar een huis met tuin. En al vrij snel hadden we onze eerste 2 Ierse wolfshonden. Dit waren Meggie en Josje.

Vanaf dat moment raakten we steeds meer geïnteresseerd in de Ierse wolfshond. Natuurlijk waren we al lang lid van de Ierse wolfshonden vereniging "de Ierdie".

Na enkele jaren kregen we onze derde wolfshond, Wyomi. Zij kwam bij ons toen ze 2 jaar was. Toen we haar zagen bij José  (kennel Fionnmaë) was dit liefde op het eerste gezicht.

Rond 2000 zijn we verhuisd naar een huis met een grote tuin met een klein bosje waarin onze wolfshonden zich lekker kunnen uitleven. Sinds begin 2012 zijn we achteraf gaan wonen in Maasbree. Hier hebben we lekker veel plaats samen met onze honden om van het leven te genieten. 

In het voorjaar van 2004 hebben we definitief besloten te gaan fokken. We hebben enkele geboortes van wolfshonden mee mogen maken. Wij zijn in het begin erg veel ondersteund door onze vriendin José Cornelisse van kennel Fionnmaë . Zij heeft ons erg veel geleerd over het ras en het fokken van Ierse wolfshonden. Dankzij de vele steun van ervaren fokkers hebben we inmiddels onze eigen weg gevonden in het fokken met de Ierse wolfshond.

 

We mogen met enige regelmaat van nestjes ierse wolfshonden genieten. Dit nieuwe leven en het opgroeien van deze jonge pupjes geeft een geweldig fijn gevoel. Met trots kunnen wij vermelden dat, alle pupjes die bij ons geboren zijn, samenleven met echte honden liefhebbers. We genieten van alle contacten van mensen die een hond van ons hebben. Natuurlijk gebeuren er ook wel negatieve dingen. Maar gelukkig horen we vooral veel leuke verhalen en zien we prachtige foto's van de "Oet Kepèl" honden.