Home                             

Gezondheid van de Ierse Wolfshond


Elk hondenras heeft erfelijke aandoeningen, zo ook de Ierse wolfshond. Over het algemeen wordt aangenomen dat hoe groter de hond is, hoe korter hij leeft. De Ierse Wolfshond is het grootste hondenras en zijn levensverwachting ligt rond de 6-7 jaar.

DCM en botkanker

De 2 meest voorkomende afwijkingen zijn DCM (hartafwijking) en botkanker.

Wij nemen aan dat beide erfelijk (kunnen) zijn. Door zorgvuldige keuze van de ouderdieren hopen wij zo min mogelijk met deze ziektes te maken te krijgen. Hierbij willen wij wel vermelden dat het onmogelijk is om deze afwijkingen binnen ons ras volledig te voorkomen.

Levershunt

indien een pup een levershunt heeft, zal er ongezuiverd bloed in de bloedbaan terecht komen waardoor de pup zichzelf vergiftigt. Deze kwaal kan eenvoudig rond de 7 weken herkend worden door een dierenarts met de zogenaamde levershunttest. Indien het resultaat goed is krijgt de hond hier ook in de toekomst geen last van.

Narcose

Een Ierse wolfshond is gevoelig voor narcose. Let dan ook op dat U er zeker van bent dat de arts ervaring heeft en kennis heeft van het ras. Er zijn in het verleden nogal wat Ieren nooit meer wakker geworden door het verkeerde middel of door de verkeerde dosering!