Home

                   Opvoeding

Een Ierse wolfshond is een hond met een sterke eigen wil. Indien U deze hond onvoorwaardelijk wilt gaan leren luisteren raden wij U aan een ander ras te zoeken. Een windhond is van nature een zeer zelfstandige hond, hier dient U met de opvoeding rekening mee te houden. Dit wil niet zeggen dat U een Ier niet kunt leren luisteren! Je kunt een Ier met een consequente opvoeding zonder straffen zeer veel leren.

Enkele belangrijke regels: Sta je pup geen dingen toe die hij als volwassen hond ook niet mag. Laat de pup spelenderwijs deze zaken niet doen. Probeer hem af te leiden met leuke dingen. Met straf of een correctie bereik je bij een Ieren pup niets (behalve dat het hond-baas contact verstoord wordt). Leer dan ook altijd door middel van beloning. Volledig overbodig: SLA JE HOND NOOIT!

Ieren zijn erg gevoelig voor de toonhoogte van je stem, gebruik dit middel dan ook bij de opvoeding. Blijf zoveel mogelijk vriendelijk tegen uw pup, als U dan een keer een zwaardere stem gebruikt, zal dit ook beter werken.

Voor een goed begrip van het doen en laten van uw hond is het niet onverstandig met uw pup een puppy cursus bij een Kynologenclub te lopen. Tijdens zo'n cursus leert U hoe U een hond zaken kunt leren. Hierbij blijft het erg belangrijk te begrijpen wat dominantie is en hoe dominante handelingen uitgevoerd en toegepast dienen te worden.

Specifiek voor de opvoeding van een Ier zijn er extra zaken van toepassing betreffende de beweging: Beweging dient zeer langzaam opgevoerd te worden, met 6 maanden maximaal 20 minuten wandelen en met 9 maanden mag een wandeling maximaal 45 minuten zijn. Het is beter voor uw Iertje vaak kort te lopen als 1 keer te lang. Een Ier mag tot 1 jaar nooit trappen lopen, op latere leeftijd zo min mogelijk. Fietsen is voor een Ier tot 1 jaar uit den boze.

Uiteraard staan wij met al uw vragen over de opvoeding van uw Ier altijd voor U klaar.